Norbertijnenwandeling Groot-Vorst

Het is 900 jaar geleden dat Norbertus van Gennep zijn Orde stichtte. Via de abdijen Averbode en Tongerlo kwamen de norbertijnen als pastoor in onze parochies terecht en drukten ze hun stempel op onze gemeenschap.

Om het werk van de norbertijnen in de Laakdalse parochies toe te lichten, organiseert de Laakdalse werkgroep voor geschiedenis en heemkunde (LWGH) een tweede wandeling in Groot-Vorst op zaterdag 7 augustus. Dan kan iedere ge├»nteresseerde verzamelen in de pastorietuin om onder leiding van historicus Fran├žois Van Gehuchten een tocht van 2.5 km af te leggen.

Staan op het programma: een bezoek aan de kerk, waar een norbertijnententoonstelling van de Merode loopt, een bezoek aan de kapel van de Ursulinen, in het oud-gemeentehuis waar diverse voorwerpen en beelden van pastoors worden bewaard. De tocht voert via archeologische vindplaatsen en langs onder meer het dag- en nachtstraatje, de Uilenkop, de Peperkoek, de Leren Lap en het Schoutbroek eeuwenlang van de abdij Tongerlo wat veel onenigheid met Averbode opleverde om de rechten in Vorst.

Wanneer? Zaterdag 7 augustus 14.00 pastorietuin, einde om 17.00 uur.

Vrije en gratis toegang. Reserveren hoeft niet.

Organisatie: LWGH.

Info: FVG 013 66 39 82. Mail: info@lwgh-laakdal.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *