Erfgoed

Cultureel erfgoed is in de 21e eeuw erg belangrijk geworden en wordt weleens “het DNA van de samenleving” genoemd. Daarom wil de Laakdalse Werkgroep van Geschiedenis en Heemkunde een deel van het Laakdalse erfgoed via deze website bekend maken. Het zal hierbij zowel om materieel als immaterieel erfgoed gaan. Momenteel zal het materiële erfgoed overheersen, maar op termijn is het de bedoeling dat hier ook enkele typische volksverhalen, sfeerbeelden van stoeten, enz… zullen verschijnen.

Op dit moment is de pagina beperkt tot de volgende zaken: 17de eeuwse schilderijen in de Sint-Gertrudiskerk, de Ossenstal, het kasteel Meerlaar, het kasteel van Zerezo de Tajeda en de Sint-Bavokapel. Het is echter de bedoeling dat dit in de toekomst uitgebreid zal worden.

Wij hebben ervoor gekozen om steeds slechts een korte tekst met een sfeerbeeld weer te geven. Over sommige zaken bestaat echter veel meer dan u hier vindt en indien u geïnteresseerd bent in bepaalde zaken, aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen.

Reacties zijn gesloten.