Afsluiting + nieuwe publicatie: “Langs Blabergse en Vejelse wegen…”

Op 3 juni stelden Steffie Peetermans en Glen Van Meeuwen onder grote belangstelling hun kapelletjesproject ‘Langs Blabergse en Vejelse wegen…’ voor in de O.-L.-Vrouw in de Wijngaardkerk (Veerle). Eén jaar lang trokken zij langs onze Blabergse en Vejelse wegen op zoek naar onze kapelletjes. Hierbij probeerden ze ook de verhalen en mensen achter onze kapellen te achterhalen. In juni lanceerden ze de gelijknamige fotozoektocht met als centrale thema: de kapelletjes van Blauberg en Veerle. Ook werd de kleine tentoonstelling voorgesteld dewelke een ganse zomer te zien was in Sint-Jozef Werkmankerk (Veerle-Heide). 

Op 17 september, tijdens de jaarlijkse Sint-Corneliusfeesten te Blauberg, werd het project afgesloten. Naast de de prijsuitreiking van de fotozoektocht was ook de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken. Ditmaal in de parochiekerk van Blauberg.

Verder stelden Steffie en Glen ook hun nieuwe publicatie “Langs Blabergse en Vejelse wegen… – Ontdek de kapelletjes van Blauberg en Veerle-” voor. Maar liefst 112 kapelletjes komen in dit boekje aan bod.  Waar komen kapelletjes vandaan? Welke soorten zijn er? Welke verhalen vertellen onze kapellen?… Het zijn maar enkele vragen waarop zij in deze brochure een antwoord proberen te bieden. De kostprijs bedraagt €5,00.

 

Reacties zijn gesloten.