Erfgoeddag 2022: Laakdal maakt school

Op zondag 24 april is het Erfgoeddag. Dit jaar staat alles in het teken van het ‘onderwijs’. De ultieme reden om de deuren van het oudst bewaarde schooltje uit de streek, dat aan de pastorij van Klein – Vorst, open te zetten voor publiek. De oudste delen stammen immers uit de 17dee eeuw! De oude schoolbanken, het krijtbord, telraam,… roepen de sfeer van vroeger op. Absolute blikvanger is de originele openhaard met bakoven. Via Stuifzand kwamen in contact met oud-onderwijzer Jos Van Hoof die zijn unieke verzameling oud schoolmateriaal aan ons archief afstond. Deze zal die dag ook te bezichtigen zijn. Verder zal er een presentatie te zien zijn die a.d.h.v. oud beeldmateriaal het Laakdalse onderwijsverleden uit de doeken zal doen.

In de erfgoedweek trekt François Van Gehuchten langs verschillende scholen in Laakdal (en daar buiten) met zijn les ‘Van griffel tot smartphone’, die voor de huidige generatie schoolgaande jeugd een ware cultuurshock zal betekenen.

WAT? Opendeurdag 17de-eeuws schooltje Klein-Vorst en presentatie over het Laakdalse onderwijsverleden. Vrije en gratis toegang.

WAAR? Naast de pastorij in Klein-Vorst, Meerlaarstraat 120, 2430 Vorst-Laakdal

WANNEER? Zondag 24 april 2022 van 10u00 -17:00

ORANISATIE: LWGH vzw (heemkring Laakdal) i.s.m. gemeente Laakdal

MEER INFO: François Van Gehuchten, Tel.: 013 66 39 82

                    Glen Van Meeuwen, Tel: 0479 36 48 45, e-mail: glen.v_m@hotmail.com

                     LWGH: info@lwgh-laakdal.be

Het oude schooltje (links) naast de pastorie te Klein-Vorst.

Reacties zijn gesloten.