Archiefdagen

Iedere eerste zaterdag van de maand (uitgezonderd juli en augustus) is ons documentatiecentrum (Oud-gemeentehuis Groot-Vorst, Markt 29, 2430 Laakdal) geopend voor het publiek. Het ultieme moment om vrijblijvend allerlei opzoekingen te doen in de historische werken van de gemeenten Veerle, Eindhout, Varendonk en Vorst (Laakdal). Onze vrijwilligers staan u graag ter hulp.
 
Ons documentatiecentrum verzamelt allerlei historische en heemkundige werken over Laakdal en de omliggende gemeenten. Naast deze werken bewaren wij in onze bibliotheek ook een grote hoeveelheid genealogische bronnen (genealogische databank, schaduwregisters van alle Laakdalse parochies, schaduwregisters van de burgerlijke stand, genealogische tijdschriften, regionale en plaatselijke publicaties i.v.m. genealogie, een collectie rouwbrieven en bidprentjes,…)

Praktisch: Ons documentatiecentrum is gelegen op de eerste verdieping van het oud-gemeentehuis van Vorst-Laakdal. Als u binnenkomt langs de grote witte deur, langs de voorkant, kan u links de trap nemen.

Het oud-gemeentehuis te Vorst-Laakdal, de vaste uitvalbasis van de LWGH.

 

Reacties zijn gesloten.