Verslag en foto’s oldtimertreffen 2021 (13e editie)

Op zondag 26 september vond de dertiende editie van dit treffen plaats. De weersvoorspelling beloofde aangename najaarstemperaturen. De dag voordien werden nadarhekken verdeeld over het terrein, parasols naar het kerkplein vervoerd, taptoog aangesloten en koelwagen gevuld. In de keuken van het Buurthuis werden de andere voorbereidingen getroffen.

Zondagochtend: tafels en stoelen uitstallen, verkoopstand drankjetons, rondritstand en eetstanden klaar gemaakt. De tapinstallatie en koffiestand stond dit jaar in een grote tent achter het Buurthuis, zodat er toch optredens konden plaatsvinden in coronatijden. In de grote zaal zelf was dit verboden. In de verluchte tent liep voordurend een PowerPoint projectie voor onze sponsors. Ook het wereldkampioenschap wielrennen te Leuven viel te volgen op het groot scherm.

Aan de kerk was er een vlotte aanpak door gemotiveerde medewerkers in een fijne sfeer. Het prieeltje was ingericht voor de inschrijvingen.

Bij een aangename temperatuur waren in de namiddag alle zitplaatsen bezet, zowel aan de zaal als aan de kerk. Denis Foets zorgde voor een bijzondere blikvanger: een auto met vliegtuigmotor van wel 12 cilinders. De vlammen en knallen vlogen uit de uitlaten zodat iedereen het wel geweten had. Verder showde Denis een tot in de puntjes verzorgde, zwarte Packard cabrio met veel glimmende chrome. Oude brommers en motoren waren er merkbaar meer dan op vorige edities.

Drie mooi gerestaureerde groene tractoren trokken meteen de aandacht op het terrein van KLJ, alsook een hele rij naast elkaar geplaatste legervoertuigen als nieuwigheid. Aan het kerkplein was het steeds een af en aan van zoekende chauffeurs voor een parkeerplaatsje. Verder in de straat was wel ruimte. Het was bij vorige edities drukker. De bewegwijzerde rondritten voor brommers en motoren waren in trek, veel meer dan bij vorige edities.

De eetstandjes werden goed bezocht, zodat er zelfs meer broodjes met hamburgers of curryworsten gebakken werden dan gepland. Verder kon men nog kiezen voor zelfgemaakte soep, taart, broodje-smos of frieten.

In de late namiddag kregen we een zacht regenbuitje over ons heen met als gevolg dat de grote tent vol liep en de drukte verplaatst werd van buiten naar binnen.

We kunnen concluderen dat het dertiende oldtimertreffen geslaagd was, ondanks de coronaperikelen die we hebben doorgemaakt. Ook nu weer zal een cheque met de opbrengst naar Huize Levensruimte gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *