Foto’s: Voorstelling ‘Langs Blabergse en Vejelse wegen…’

Na meer dan een jaar van voorbereiding werd op vrijdag 02 juni 2023 het project ‘Langs Blabergse en Vejelse wegen…’ door Steffie en Glen voorgesteld voor zo’n 100-tal genodigden in de kerk van Veerle – centrum. Vrijwilligers uit de parochies van Veerle en Blauberg tekenden present net zoals de drijvende krachten uit de heemkringen van Laakdal en Herselt. Maar ook de mensen die een kapelletje in Veerle of Blauberg onderhouden zakten die avond met de bijhorende nieuwsgierigheid af naar de Onze – Lieve – Vrouw in de Wijngaardkerk.

Het zangkoor Sint-Cecilia luisterde de avond op en zong enkele gekende Marialiederen. Het orgel werd bespeeld door Daniel Van Baelen, die ook de vieringen in Veerle van orgelmuziek voorziet en de jonge Blaubergse adonis Warre Schauwaers. François Van Gehuchten sprak over de evolutie van kapelletjes doorheen de geschiedenis. Laakdals schepen van Cultuur, Gerda Broeckx, sprak dan weer over het belang van kapelletjes en hoe typerend ze zijn voor onze streek. Ook de pers (Vrt, Radio 2, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad) toonde haar belangstelling en waren aanwezig, wat resulteerde in enkele mooie artikels in de (online)kranten.

Na de voorstelling kon de gelijknamige tentoonstelling in primeur bezocht worden en werd er een receptie aangeboden. De mensen waren enthousiast, vol lof,… Kortom een meer dan geslaagde, mooie avond! Dat het voor de acht ontvoerde lepelhapjes een even aangename ervaring was, laten we in het midden. 

 

Reacties zijn gesloten.