Oldtimertreffen 2022 te Veerle-Heide

Het veertiende oldtimertreffen vond op 25 september jl. plaats tussen twee kletsnatte regendagen. De dag voordien was kletsnat. Op het terrein alles klaar zetten gebeurde in K-Way.’s . Nadar, tenten, koelwagens en toiletwagen klaarzetten met afpijling van rondritten gebeurde in sombere gedachten voor de dag die ging volgen. Er was bij de organisatoren weinig vertrouwen in de weergoden voor de volgende dag.

Echter, zondagochtend omstreeks 8.00 uur stond het zonnetje terug aan de hemel en dit voor bijna gans de verdere dag. Er kwam een aangename temperatuur en er was niet te veel wind.

De afgepijlde rondritten staan in de gratie bij veel oldtimer fanaten. Met een rallyplaatje aan de voorzijde van hun oud droomrijtuig toeren ze rond en genieten van het landschap in Blauberg, Varenwinkel, Gijmel, Testelt, Zichem, Diest, Molenstede, Averbode en weer in Veerle-Heide. In Zichem bleken plots richtingwijzers te zijn verdwenen, zodat onze deelnemers van de juiste weg raakten. Het euvel werd vlug door een van onze bestuursleden hersteld. In totaal waren er 138 inschrijvingen voor brommers en motoren en 161 voor auto’s.

Op het kerkplein en in de Zandstraat liep het in de namiddag vol met oldtimers. We waren zeer tevreden met de opkomst in deze regenweek. Op de parking voor brommers en motoren hing, zoals gewoonlijk, weer een fijn sfeertje. Er waren oude Europese merken, Japanse motoren en Amerikaanse Harley Davidson.

Op het terrein van KLJ vielen weer bijzondere tractoren te bewonderen, waaronder een Lanz Bulldog met gloeikopmotor. Het is een attractie op zich om zulk een motor op te starten. Ook onze vrienden met hun hippe legerjeeps waren te bewonderen.

De eetstandjes vielen weer goed in de smaak: hamburgerbroodje (uitverkocht) en curryworstbroodje gingen vlot van de hand. Het frietkraam mocht natuurlijk niet ontbreken. Binnen in de zaal verkocht de zelfgemaakte (Michel) soep vlot, voor de koffie gingen er om en bij 10 percolators door, samen te genieten met taart of smoske. Voor de ongeveer 50 helpende medewerkers waren er belegde broodjes en koffiekoeken voorzien. Dit samen met leuke rockabilly deuntjes was het een geslaagde evenement op de Hei. Ons treffen wordt stilaan een jaarlijkse uitkijkdag voor uitgeweken Veerlenaren om bij te praten. Voor de leuke foto’s zorgde dit jaar ons werkend lid Jos Van de Ven, met dank.

Ook voor editie 2022 zal de volledig opbrengst van het Oldtimertreffen naar Huize Levensruimte in Averbode gaan, een tehuis voor geplaatste kinderen.

Reacties zijn gesloten.